Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i ØlgodHandel & ErhvervGaveportalGavekortOmBliv medlemMedlemmerButikker til salgKontaktLedige erhvervslejemålButikkernes åbningstiderBorgerforeningBestyrelse og organisationBliv medlem herForeningens formålVores vedtægterUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterVedtægterÅrsmøderMereLegepladser Ølgod Byskovs VennerØlgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.Værd at se
Ølgod
Foto:

Ølgods drikkevand er rent

Ølgod Vandværk har testet drikkevandet, og det er uden spor af sprøjtegift.

 

Det har i medierne, igennem den sidste måneds tid været omtalt, at der hos nogle vandværker rundet om i Danmark er fundet et indhold et af Chloridazon samt nogle nedbrydningsprodukter deraf i drikkevandet.

På den baggrund valgte Ølgod Tekniske Værker straks at få lavet en analyse af drikkevandet fra Ølgod Vandværk - og resultatet er glædeligt. Prøverne viser, at der ikke er fundet spor af stoffet.

 

Med venlig hilsen

Ølgod Vandværk

 

 

Artikel fra Ritzau august 2017:

Ikke kun i Slagelse, Esbjerg og Odense er der fundet rester af sprøjtegift i drikkevandet .

Nu er det også fundet i prøver taget i hovedstadsområdet og ved Vejen.

Det melder vandselskabernes brancheorganisation, Danva, efter vandværket Dalumværket ved Odense blev lukket tidligere torsdag.

- Der er desværre en rigtig stor udbredelse, og det er tilsyneladende en rigtig træls situation det her, siger direktør for Danva Carl-Emil Larsen.

Pesticidet, som er fundet i prøverne, hedder desphenyl-chloridazon.

Stoffet stammer fra et ukrudtsmiddel, der i dag er forbudt i Danmark, men som fra 1960'erne og indtil 1996 har været anvendt i produktionen af roer, rødbeder og løg.

I Tyskland er stoffet fundet i 80 procent af de prøver, hvor man har kigget efter det, oplyser Danva.

- Jeg frygter, at når man begynder at analysere på det her stof, så vil vi finde det i stor udstrækning, hvor man har dyrket roer. Det er hele det sydlige Danmark, siger direktør for Danva Carl-Emil Larsen.

Målingen ved Dalumværket viste en koncentration af stoffet på 0,14 mikrogram per liter. Grænseværdien for pesticidet er 0,1 mikrogram per liter.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der skal være tale om langt højere koncentrationer, før det er sundhedsfarligt.

 

tirsdag 26 sep 2017 - anettejensen
Vist: 558 gange