Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderGavekortHandel & ErhvervOmBliv medlemMedlemmerArrangementerKontaktLedige erhvervslejemålStart virksomhedÅbningstiderUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterMøder - ReferaterVedtægterÅrsmøderBorgerforeningMereKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.
Ølgod
Foto:

2. april starter danskundervisning op igen

Ølgod Handel og Erhverv har netop indledt et nydt samarbejde med FOF om at tilbyde gratis danskundervisning for udlændinge. Undervisningen kommer til at foregå hver tirsdag fra 17.00-19.50.

Den 2. april opstarter en ny niveau-inddelt undervisning i dansk. Eneste krav for at deltage i undervisningen er, at deltageren som minimum kan forstå lidt dansk.

 

- Når Ølgod Handel og Erhverv arbejder med at tilbyde gratis danskundervisning, så skyldes det primært, at mange af områdets virksomheder har udenlands arbejdskraft ansat, fortæller erhvervsudviklingschef Kirstine Faber Krog. Hun uddyber: Den udenlandske arbejdskraft er en vigtig ressource for mange af de lokale virksomheder fordi ledigheden i Varde Kommune er lav, men også fordi virksomhederne har nogle helt konkrete arbejdsopgaver der skal udføres. Det er vigtigt at både ledere og kollegaer kan tale med de udlændinge der er ansat i virksomheden.

 

Niveau inddelt undervisning

Trin 1

På trin 1 lærer du bogstavernes lyde og staver lette ord. Du lærer at læse og skrive små korte tekster.

Der arbejdes med mundtlig kommunikation, så du kan føre samtaler på dansk i dagligdags situationer og tage aktivt del i sociale aktiviteter.

 

Trin 2

På trin 2 lærer du grammatik og regler for, hvordan ord staves. Du lærer at formulere dig skriftligt og læse forskellige tekster.

Der arbejdes med mundtlig kommunikation, så du kan føre samtaler på dansk i dagligdags situationer og tage aktivt del i sociale aktiviteter. På trin 2 opbygger du et større ordforråd end på trin 1. 

 

Fakta

Ugedag:            Tirsdage

Tidspunkt:        Kl. 17.00-19.15

Sted:                Ølgod Bibliotek/Kulturhus (lokale 2), Vestergade 5, 6870 Ølgod

Pris:                 Gratis

Tilmelding:       Kontakt Jette Hoffgaard fra FOF på tlf. tlf. 51786927 eller mail jho@fof-vest.dk

 

Yderligere info: www.bit.ly/danskundervisning

onsdag 20 mar 2019 - Kirstine Faber Krog