Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i ØlgodHandel & ErhvervGaveportalGavekortOmBliv medlemMedlemmerButikker til salgKontaktLedige erhvervslejemålButikkernes åbningstiderBorgerforeningBestyrelse og organisationBliv medlem herForeningens formålVores vedtægterUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterMøder - ReferaterVedtægterÅrsmøderMereLegepladser Ølgod Byskovs VennerØlgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.Værd at se
Ølgod
Foto:

Fremtiden for landbruget i Ølgod

Tirsdag aften den 2. april på Hotel Hjedding, havde Ølgod Handel og Erhverv samlet over 20 landmænd fra lokalområdet.

 

Ølgod Handel og Erhverv åbnede dialogen op med landmændene, om bl.a. deres udfordringer i landbruget, fremtidige udfordringer både på globalt plan og lokal plan, samt arbejdskræft i landbruget. Aftenen bød også på idéer til hvordan der kan skabes mere fokus på dansk producerede fødevarer, samt en mere gennemsigtighed på markedet fra landmand til slutbrugeren. 

 

Uddannelsen af fremtidens landmænd

Aftenen startede med et inspirationsoplæg af Jonas Korsgaard fra Morsø landbrugsskole. Jonas fortalte om deres uddannelseskoncept ”Nordic Food College”, og om hvordan de har måtte nytænke og skabe nye undervisningsforløb ind i deres uddannelse af fremtidens landmænd. De nye emner på skoleskemaet er bl.a. forretningsudvikling og produktudvikling, og om hvordan landmændene må tænke nyt i forhold til fødevarer, niche – kvalitetsprodukter, og om hvordan de kan differentiere sig fra konkurrencen fra udlandet.

 

Jonas Korsgaard fortalte om uddannelseskonceptet Nordic Food College.

 

Lærlinge og arbejdskræft i landbruget.

Et andet emne som kom på bordet, var ansættelse af lærlinge og udenlandsk arbejdskraft i landbruget. Noget af det som Ølgod Handel og Erhverv allerede har igangsat for at imødekomme landbruget ved evt. udfordringer med udenlandsk arbejdskraft, er dansk undervisning. Undervisningen foregår i byen to gange om ugen.

 

Mere gennemsigtighed fra landmand til slutforbruger.

På aftenen blev der bl.a. også drøftet, hvordan slutforbrugeren får mere viden om hvad det er, de finder i køledisken i de lokale supermarkeder. Her blev ideer luftet såsom, muligheden for at besøge de lokale landmænd på gårdene, hvor forbrugerne kunne få indsigt i hvor kødet reelt kommer fra. Dertil hvad det vil sige for kvaliteten at kødet er lokalt produceret, og ikke været en tur forbi fx Tyskland eller Polen, for derefter at komme tilbage til køledisken i Danmark.

fredag 5 apr 2019 - kirstine_lauritsen