Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderGavekortHandel & ErhvervOmBliv medlemMedlemmerArrangementerKontaktLedige erhvervslejemålStart virksomhedÅbningstiderUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterMøder - ReferaterVedtægterÅrsmøderBorgerforeningMereLegepladser KulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.
Ølgod
PR Foto:

Late Night i Ølgod - GRATIS foredrag med Daniel Rye

Stor fotoudstilling og foredrag med Daniel Rye i Ølgod d. 23 august kl. 18 og 20.

Til Late night i Ølgod den 23 august kan du møde Daniel Rye, og se og høre hans spændende fotoudstilling med titlen "Mens vi venter...".

I 2013 rejste Daniel Rye til Syrien for at dokumentere, hvorfor folk flygter fra krigen. Daniel blev under rejsen selv taget til fange af Islamisk Stat, og er efterfølgende blevet kendt i medierne for sin tid som Islamisk Stat fange. 
Daniel Ryes rejse til Syrien er sidenhen blevet til bogen, “Ser du månen, Daniel” og er ligeledes aktuel som filmatisering af samme navn. Den d. 29 august er der premiere på filmen i de danske biografer med bl.a. Anders W. Berthelsen på rollelisten.

Daniel Rye har efterfølgende draget på nye eventyr, og kommer nu til Ølgod med sin første store fotoudstilling, som handler om hans 120 dage hos familien Mkundiza - en fattig bondefamilie - i det sydlige Malawi, som giver et nuanceret blik på livet i en del af Afrika, der ofte portrætteres i sort/hvid - både fotografisk og fortællemæssigt. Udstillingen skildrer familiens glæder og drømme samt nutidens udfordringer om ustabilt vejr og morgendagens frygt for at skulle forlade deres hjem.

“Mens vi venter” er et udtryk for den ventetid før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand. Mere og mere ustabilt vejr gør, at tørkeperioderne bliver længere og regntiden kort og voldsom. Landmændene i Malawi og Afrika syd for Sahara har derfor svært ved at dyrke deres marker optimalt og bliver mere og mere afhængige af nødhjælp for at overleve.

Daniel har over tre år og i alt seks rejser besøgt den lille landsby Kakoma i det sydlige Malawi, hvor han har set livet udfolde sig i tørke og oversvømmelser. Han har arbejdet, spist og sovet sammen med familien Mkundiza, fulgt dem i deres glæder og sorg, hørt om deres drømme og lyttet til den frygt, som præger deres ustabile hverdag.

- Kom og hør hans inspirerende fortælling om familien Mkundiza til Late Night i Ølgod den 

23 august!


Tid: kl. 18 og kl. 20. 

Varighed: ca. 30 minutter.

Sted: 
Storegade v. Nygade.

Ingen booking, eller billet skal bestilles til foredragene, dog bedes man komme i god tid, og gøre plads til at andre også kan se og høre.

Læs mere om de andre aktiviteter i løbet af aftenen her.

tirsdag 3 sep 2019 - Kirstine Faber Krog