Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i ØlgodHandel & ErhvervGaveportalGavekortOmBliv medlemMedlemmerButikker til salgKontaktLedige erhvervslejemålButikkernes åbningstiderBorgerforeningBestyrelse og organisationBliv medlem herForeningens formålVores vedtægterUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterVedtægterÅrsmøderMereLegepladser Ølgod Byskovs VennerØlgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.Værd at se
Ølgod Byskovs Venner
Ølgod Byskov skal være et dejligt sted for alle at færdes
Default image

Hans Nielsen var en af Ølgods helt store ildsjæle, som sammen med sin kone, Sine, i årene efter 1909 skabte digterparken HANSSINELUND. 

 

MEGA – HÆRVÆRK I ØLGOD BYSKOV

Lørdag d. 6 maj blev vi i foreningen Ølgod Byskovs Venner gjort opmærksom på, at et af skovens mest karakteristiske træer var blevet fældet! En stor, ca. 50 år gl. birk, med én knude på ca. 65 cm i diameter på stammen, var ikke mere på sin plads i skoven.

Dette meget specielle træ indgår i Historiestien i Ølgod Byskov, og det er et af de hærværk, man må stille sig fuldstændig uforstående overfor! Gerningsmændene havde fældet træet, skåret knuden fri, men den lå stadig i skovbunden. Formentlig har vægten på knuden, 150 – 200 kg, gjort det umuligt umiddelbart at fjerne den, men det har Ølgod Byskovs Venner nu taget sig af og fjernet knuden. Måske har en mulig stor værdi af knuden fristet gerningsmændene, men værdien er tvilvsom, måske kun 1500 – 2000 kr!

Hærværket er formentlig sket i tiden omkring d. 1 maj, så hvis nogen i dette tidspunkt kan have mistanke, hørt eller set noget, der kan have med ovenstående at gøre, så kontakt politiet, som har optaget rapport, på tlf. 114 eller Ølgod Byskovs Venner v/ formanden, Viggo Hansen, tlf. 71728421.

Fældningen er et chok for alle skovgængerne, som dagligt kommer i Ølgod Byskov og man ryster fortvivlet på hovedet over, at noget sådant kan ske i Ølgod Byskov. Varde kommune har i det tidlige forår gennemført en stor udtynding, nu er der ryddet op, alt er ved at være grønt og så kommer en sådan fuldstændig bestialsk hændelse. Om vi nogensinde finder de skyldige, er nok tvivlsomt, de læser sikkert heller ikke dette og er nok ej heller indenfor pædagoisk rækkevidde, men lad os sammen fremtidig prøve at passe på vor natur, så godt som muligt!

På vegne af Ølgods Byskovs Venner Viggo Hansen / formand / 10.05.2023