Menu

Menu

ForsideNyhederRedaktionKalenderGavekortHandel & ErhvervGaveportalOmBliv medlemMedlemmerArrangementerKontaktLedige erhvervslejemålStart virksomhedButik åbningstiderUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterMøder - ReferaterVedtægterÅrsmøderBorgerforeningMereLegepladser Ølgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.
Ølgod
Foto: PR - Citychefer.dk

Ølgod henter inspiration gennem et nationalt Citynetværk

Ølgods Erhvervsudviklingschef har mødtes med citychefer fra andre byer

Hvordan sikrer man fremtidens handelsbyer i Danmark, hvordan binder man byerne sammen, når nye bydele opstår og hvordan tackler man globale og lokale udfordringer, så handelsbyerne består. Det var blandt emnerne, da Ølgods erhvervsudviklingschef i onsdags kørte til Fredericia for at deltage i netværksdagen for CityChefer.dk.

På dagsordenen var en række oplægsholdere, der med deres indlæg satte strøm til den efterfølgende debat og videndeling. Blandt talerne var Direktør for Lokale og Anlægsfonden, Esben Danielsen, Centermanager fra DEAS Lotte Vestergaard, men også Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard.

- Der var mange spændende oplæg denne dag fortæller Kirstine Faber Krog der er Erhvervsudviklingschef i Ølgod Handel og Erhverv. Erhvervsnetværket CityChefer havde formået at opstille rammen for en visionær dag om fremtiden. Der er selvfølgelig forskel på byer. Men derfor kan jeg alligevel godt blive inspireret når jeg hører Fredericias Borgmester Jacob Bjerre tale om vigtigheden af at udvikle bymidten til fremtiden, samtidig med at de øvrige byprojekter og bydele tænkes ind. Særligt fandt jeg oplægget af Esben Danielsen interessant. Esben talte i høj grad om menneskers, foreningers og forretningernes samspil i byer og bymidter. Det felt tror jeg, at jeg vil undersøge nærmere.

 

Erhvervsudviklingschef Kirstine Faber Krog sidder ligesom de andre deltagere i coronavenlig afstand fra de andre deltagere. I baggrunden ses Esben Danielsen fra Lokale og anlægsforeningen.

Ølgod Handel og Erhverv drager stor nytte af netværk

- Sammen med 41 andre handelsbyer fordelt over hele Danmark er Ølgod Handel og Erhverv medlem af et netværk, der giver viden, som kan bruges lokalt. Det kan være meget inspirerende at høre hvad andre gør samt drøfte hvad man kan gøre under forskellige situationer. Specielt her under corona hvor intet er som det plejer. ” fortæller Erhvervsudviklingschef Kirstine Faber Krog. Da vores statsminister lukkede Danmark ned, havde vi hyppige online møder hvor også KL og Dansk Erhverv deltog. Det var rart at kunne drøfte tingene med ligesindede samt få info direkte fra- og kunne stille spørgsmål direkte til bl.a. KL og Dansk Erhverv. Noget af de vi drøftede på møderne, forsøgte de at tage med ind i politiske forhandlinger og på andre tidspunkter fortolkede de hvorledes lovtekster og hjælpepakker mv. skulle fortolkes.

 

Esben Danielsen fra Lokale og anlægsforeningen fortæller hvordan aktører i byerne i samspil kan drage nytte af hinanden. Sammen med oplægget kom han med en opfordring til, at foreninger kan søge fonden om økonomisk støtte.

 

Om CityChefer

CityCheferne er et netværk for dem, der sidder med udvikling af detailhandel i byerne og som ønsker greb om de radikale forandringer og, som ligeledes ønsker netværk, som kan hjælpe til handling og udvikling.

Digitaliseringen udfordrer alle, men detailhandlens små og mellemstore butikker kigger mod deres handelsstandsforening for svar på, hvordan der kan skabes en levende midtby. Dog er disse foreninger båret af små budgetter, ildsjæle og frivillige kræfter. Derfor inviterer vi alle citychefer, direktører for handelsstandsforeninger og andre i ledende roller indenfor detailhandel og byudvikling til at deltage i vores i netværksmøder, studieture og andre løbende tiltag.

Formålet er at kompetenceudvikle, opruste og facilitere erfarings- og videndeling mellem deltagerne for i sidste ende at klæde dem på til at vækste den lokale detailhandel.

Gennem inspiration udefra, paneldebat og best practice klæder CityCheferne deltagerne på til at løfte det strategiske arbejde med at udvikle oplevelser og en levende midtby.

Netværket er bygget videre på Citychef2020 initiativet som blev iværksat af Innovationsnetværket Service Platform og Lifestyle & Design Cluster. Det blev iværksat som en vidensbro der skulle opruste den lokale detailhandel og sikre stærkere digital sparring og digital forretningsudvikling til cityforeningens medlemmer. I dag faciliteres netværket af Lifestyle & Design Cluster

Citychefer er blevet godkendt af Erhvervsministeriet som et sparringsorgan i ministeriets “partnerskab for levende bymidter”. "Vi er stolte over, at netværket er inviteret ind som en del af dette partnerskab. Citychefer.dk ønsker at spille en store rolle i at sikre levende handelsbyer i fremtiden, og vi har allerede mange gode bud på, hvordan vi kan skabe bedre rammevilkår for vækst til handelslivet og stærkere samarbejde på tværs af aktører. Særligt grundet corona har netværket oplevet, hvor stor en katalysator for vækst det er at arbejde sammen byer imellem og dele erfaringer – derfor håber vi også at kunne bringe mange af disse erfaringer ind i partnerskabet fra 41 handelsbyer der dækker over 4000 medlemmer.” Fortæller netværksfacilitator, Heidi Svane

 

Om Ølgod Handel og Erhverv

Formålet for Ølgod Handel og Erhverv er at virke til fremme af handel, håndværk, industri og landbrug i Ølgod området.

Foreningen har ca. 80 lokale erhvervsmedlemmer.

 

fredag 4 sep 2020 - Kirstine Faber Krog, Ølgod Handel og Erhverv