Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderBo i ØlgodHandel & ErhvervGaveportalGavekortOmBliv medlemMedlemmerButikker til salgKontaktLedige erhvervslejemålButikkernes åbningstiderBorgerforeningBestyrelse og organisationBliv medlem herForeningens formålVores vedtægterUdviklingsrådByerFormålØU filmHvem er vi?OrganisationProjekterMøder - ReferaterVedtægterÅrsmøderMereLegepladser Ølgod Byskovs VennerØlgod KulturhusKulturdageneSkulptur ØlgodBosætningUdviklingsplanerInstitutionerForeningerVigtige tlf.nr.Værd at se
Ølgod
Det store maleri kan nu ses i det tomme butikslokale på Torvegade 2, til og med d. 6 september Foto: Lea Stenfeldt Elmvang

Til Late Night i Ølgod Fredag den 23 august omfavnede Ølgod kulturen, kunsten og kreativiteten.

Ølgod summede af kreativitet, god stemning og sommer vibes til Late Night.

På torvet i Børne kreazonen var der lagt op til at kreativiteten kunne få frit spil.
Line Drue, én af de lokale kunstnere der hjalp til med at inspirerer og udsmykke det store malerlærrede fortæller:
- Det var en fest ved lærredet, fyldt med høflige og glade børn som hver især fik lov at bruge deres fantasi og kreative evner til at skabe ét i mine øjne, mesterværk af sprudlende farver og en masse god energi som vi alle kun kan blive glade af at kigge på.
Lokal kunstner Kate Nielsen, som også gav en hånd med ved det 15 meter store malerlærrede nikker i enighed, og tilføjer ”vejret har bare været helt perfekt til sådan et initiativ”.


Både store og små gav en hånd med da det store malerlærrede skulle udsmykkes.Udover malerlærredet kunne man også i Børne kreazonen udarbejde sin helt egen skulptur i gasbeton. Omkring 30 børn og en håndfuld voksne forsøgte sig med gasbetonen.
- Der har været en meget god stemning omkring arbejdsbordet; koncentration, ro, fokus og hjælpsomhed er ord der beskriver det bedst, fortæller Mirjam de Vries som også var én af de lokale kunstnere der gav en hånd med i forhold til inspiration og vejledning.
- Jeg fik kommentarer fra besøgende såsom; Det her vil jeg også lave derhjemme”, ”Waauw, fedt! Må jeg godt prøve?
Også turister fra bl.a. Luxemburg, viste stor interesse i det kreative arbejde der foregik på Torvet.


Der var stor koncentration ved arbejdsbordet, og i arbejdet med gasbeton.

De tre kunstnere var der både for at hjælpe deltagerne, og for at binde hele kunstværket sammen, så det i sidste ende ville give en helhed.
Maleriet er nu udstillet i det store tomme butikslokale på Torvegade 2, og vil være til offentlig skue de næste to uger.

På Torvet var der også opsat et Streetfood marked, hvor man i Spisehusets forskellige foodtrucks kunne få kæmpe hotdogs, burgere og andre kulturnariske madoplevelser.

Også i madteltet hos Hotel Hjedding kunne man kaste sig over den store madbuffet, og nyde tonerne fra live musikken mens man spiste. Hos bageren kunne man få desserten i form af is, romkugler eller andet sødt til ganen.

Levende skulpturer spillet af skuespillere fra 7-kanten florerede i gaderne i løbet af aftenen, og lavede gak og løjer med børnene.
Små 3D-tegnede mus var ligeledes at finde rundt i byen, og hvor man kunne vinde præmier fra byens virksomheder ved at oploade et selfie sammen med musene.


3-årige Elis fandt musen ved Sportigan.

I løbet af aftenen kunne man også se og høre Daniel Rye, som var i Ølgod for at præsentere sin nye fotoudstilling "Mens vi venter..." som handler om hans 120 dage hos familien Mkundiza - en fattig bondefamilie i det sydlige Malawi, og hvordan de oplever klimaforandringerne.
Udstillingen skildrer familiens glæder og drømme samt nutidens udfordringer om ustabilt vejr og morgendagens frygt for at skulle forlade deres hjem.
Udstillingen er udstillet i Nygade indtil den 13 september. 
Der findes en lydside til billederne, som kan downloades via en QR-kode, og hvor du kan høre Daniels fortælling imens du oplever billederne.

  
Daniel Rye præsenterer her for publikum hans nye fotoudstilling, som er at finde i Nygade indtil den 13 september.

Alt i alt, syntes jeg at det var en vellykket aften, hvor der både var tiltag for børn, børnefamilier samt foredrag med stof til eftertanke for det voksne publikum fortæller Erhvervsudviklingschef Lea Stenfeldt Elmvang, og tilføjer at sponsorater fra de lokale virksomheder var med til at tingene virkelig lykkedes med bl.a. Børne kreazonen.


Lokale sponsorer for Børne kreazonen

tirsdag 27 aug 2019 - kirstine_lauritsen
Vist: 739 gange